Gradina Zoologica Sibiu. In inima padurii Dumbrava, ascunsa printre frunzisul dens si cantecele pasarilor, se afla o oaza de viata salbatica care a fermecat inimile vizitatorilor de aproape un secol. Gradina Zoologica din Sibiu, prima de acest fel din Romania, a fost infiintata in 1929, fiind rodul viziunii inovatoare a inginerului Szekely. Acest sanctuar al biodiversitatii a inceput sa prinda contur cand, in timpul unor lucrari la barajul de la Sadu, inginerul a intalnit niste vulpi, moment ce i-a inspirat crearea unui astfel de spatiu.
Ofera-ti o vacanta in Transilvania pe etajul premium. Variantele de la 2 la 5 nopti cazare, acces gratuit la SPA in aer liber (2 ciubere cu jacuzzi, sauna uscata, piscina incalzita vara) si mic dejun inclus in pret. Ti-am pregatit o aventura la intersectia dintre lux, natura, gastronomie si traditii locale. Optional cu extra-cost: masaj de relaxare in camera, echitatie la Clubul Ecvestru, drumetii montane, monitor de ski & snowboard la Paltinis + vizita la Zoo sau Plimbare tematica prin cel mai mare muzeu din Romania – Muzeul Astra. Foloseste cardul de vacanta.
Indiferent daca sunteti in cautarea istoriei fascinante, a peisajelor naturale de vis sau a aventurilor pline de adrenalina, avem pregatit ceva special pentru fiecare.
Rezervatia naturala a fost declarata arie protejata prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului national – Sectiusnea a III-a – zone protejate) si se intinde pe o suprafata de 993 hectare. Aceasta a fost infiintata in scopul protejarii biodiversitatii si mentinerii intr-o stare de conservare favorabila a florei si faunei salbatice aflate in lunca Depresiunii Sibiului.
De la fondarea sa, gradina a primit numeroase donatii de animale si pasari, devenind astfel casa unui mozaic impresionant de viata salbatica. De la o pisica salbatica la lupi, vulturi, cerbi carpatini si mistreti, fiecare animal donat a adaugat o pagina noua in povestea gradinii. In 1930, un urs a marcat inceputul unei noi ere pentru colectia zoologica, in timp ce un stejar vechi de peste 600 de ani vegheaza la intrare, simbolizand rezistenta si istoria bogata a locului.
Acoperind peste 20 de hectare, Gradina Zoologica din Sibiu a cunoscut o expansiune semnificativa si inovatie continua. In 2006, un spatiu dedicat jaguarilor a fost adaugat, iar barajul lacului de agrement a fost reabilitat, aducand o noua viata ecosistemului local. Reamenajarea si decolmatarea lacurilor, precum si extinderea habitatelor pentru ursi, jaguari, lupi albi, lei, tigri si multe alte specii au fost doar cateva dintre eforturile depuse pentru a asigura o coexistenta armonioasa intre om si natura.
Astazi, gradina adaposteste 300 de animale si pasari din 70 de specii, de la maimute si ursi, la lupi albi, vulpi, tigri, lei, jaguari si pana la specii de erbivore si pasari exotice. Fiecare specie aduce cu ea o poveste unica, un ecou al diversitatii vietii pe Pamant, intr-un cadru unde educatia si conservarea merg mana in mana.
Recent, Gradina Zoologica din Sibiu a imbogatit colectia cu noi membri: o zebra si un cerb, alaturi de 12 serpi impresionanti, veniti din colaborari cu alte gradini zoologice. Aceste noi aditii ofera vizitatorilor oportunitatea de a se conecta si mai mult cu natura, intr-un spatiu care se straduieste sa fie mai mult decat un loc de expunere, ci unul de invatare si apreciere a vietii salbatice.
Pentru cei care cauta o evadare din zgomotul orasului, Zoo Sibiu ofera o varietate de activitati, de la plimbari cu barca pe lac, la zone de joaca pentru copii si interactiuni indragite la Ferma animalelor. Deschisa zilnic, gradina invita toti exploratorii, mari si mici, sa descopere frumusetea si diversitatea naturii.
Gradina Zoologica din Sibiu este mai mult decat un simplu punct de atractie turistic; este un sanctuar al biodiversitatii, un centru de educatie si conservare, care continua sa inspire si sa educe generatii de vizitatori. Va invitam sa explorati aceasta minunatie a naturii, sa va conectati cu lumea salbatica si sa sustineti eforturile de conservare. O vizita la Zoo Sibiu nu este doar o escapada, ci o calatorie in inima naturii, unde fiecare pas reveleaza noi minuni.
Explorati bogatia culturala si istorica a zonei, vizitand Muzeul National “Astra”, plimbandu-va prin centrul istoric al Sibiului, sau relaxandu-va in statiunea Paltinis. Fiecare dintre aceste locatii va ofera o perspectiva unica asupra traditiilor si frumusetilor naturale ale Transilvaniei.
Cand vrei sa ajungi la Paltinis, in Transilvania, sunteti pe cale sa descoperiti mai mult decat un simplu loc de dormit – va pregatiti sa intrati intr-o lume unde natura isi etaleaza splendoarea, iar linistea muntilor va imbratiseaza sufletul.
Savurati libertatea de a explora frumusetile Marginimii Sibiului pe bicicleta sau pe trotineta electrica pentru copii. Aceste excursii va permit sa va bucurati de aerul proaspat al muntelui si de peisajele pitoresti, reprezentand modalitati perfecte de a descoperi farmecul local al regiunii.
Piscina salina incalzita cu hidromasaj pentru momente de rasfat. Jacuzzi SPA cu 6 locuri si ciubăr din lemn cu hidromasaj, perfecte pentru relaxare in aerul curat de munte. Sauna finlandeza cu perete de sare, sauna uscata, sauna turceasca cu aburi si aromaterapie – pentru detoxifiere si refacerea energiei.
Pentru o sedere de lux, alegeti Suita Pnoramica & SPA. Cu o vedere impresionanta asupra peisajului montan si o baie spatioasa cu un jacuzzi imens, acesta suita este o oaza de confort si rafinament, ideal pentru un refugiu romantic.
Restaurant in Marginimea Sibiului. Gustul autentic al mancarii se datoreaza folosirii...
Oferta pentru TeamBuilding in Romania: „Live cooking” si activitati la Carpentiere Arena....
Sejur de 4 zile in Transilvania. Drumetii, vizite la Muzeul Astra si relaxare la Carpentiere...
© 2024 Carpentiere-Arena.ro | Toate drepturile rezervate.
Abaf Hermannstadt SRL
Reg. com. J32/1541/2017
Cif: RO38330260
Vila Turistica 4 stele nr. 21160 din 28.12.2023