Obiective turistice Sibiu

Cel mai cunoscut turn din Sibiu

Turnul Sfatului

Turnul Sfatului poate fi ușor găsit de orice turist, fiind chiar în centrul orașului, la intersecția celor mai importante piețe din oraș. Este de asemenea considerat un simbol reprezentativ al Sibiului, fiind regăsit pe foarte multe suveniruri.

Este de asemenea la mare căutare printre turiști pentru că se poate urca la ultimul etaj, având o vedere panormică superbă asupra orașului.

Mai mult decât un pod, un simbol al orașului

Podul Minciunilor

Poate cel mai important obiectiv turistic al orașului, cunoscut la nivel internațional, este Podul Minciunilor. Deși pare a fi doar o pasarelă pietonală în centrul istoric, acesta are în spate mai multe legende. Cea mai răspândită pare să fie că orice minciună spusă pe acest pod se va afla ulterior. Alta spune însă că negustorii care înșelau localnicii pe vremuri, erau aruncați peste balustradă de pe acest pod.

Podul a fost turnat în anul 1859 la turnătoria Filia, iar în anul următor a fost montat la Sibiu. Oficial a fost deschis traversării la 17 decembrie 1860.

Podul Minciunilor este cel mai vizitat obiectiv turistic din Sibiu

Cea mai veche grădină zoologică din țară

Grădina Zoologică

La marginea Sibiului, in Pădurea Dumbrava, se află cea mai veche grădină zoologică din țara noastră. În ultimii ani aceasta a accesat fonduri de dezvoltare și a avut parte de modernizări vizibile atât la nivelul cuștilor animalelor cât și pentru public.

Grădina zoologicp din Sibiu deține peste 200 de exemplare din 53 de specii.

Al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume

Muzeul Satului

Probabil unul din cele mai cunscute obiective turistice la nivel național, dar și internațional din Sibiu, este Muzeul în aer liber. Asta în primul rând pentru că se întinde pe o suprafață de 96 de hectare, ceea ce îl face al doilea cel mai mare muzeu de gen din lume!

În interiorul acestuia veți găsi construcții din diferite regiuni ale țării, aduse și refăcute complet, reprezentând fie locuințe, fie prese de uleiuri, fructe, mori de vânt sau mori de apă. Veți petrece cu siguranță o zi plină, superbă, plimbându-vă în natură și vizitând muzeul.
Peste 620.000 de vizitatori la Muzeul Astra în 2018

Credeți că avem doar atât?

Alte obiective

Aici v-am expus doar câteva din obiectivele importante de vizitat ale Sibiului. Vă garantăm însă că puteți petrece câteva zile pline de neuitat, vizitând de asemenea muzeul de istorie, muzeul de artă Brukenthal, zidul cetății, piețele centrale, parcul Sub Arini și așa mai departe.