Obiective turistice zona Sibiului

Castelul de lut Valea Zânelor

Castelul de lut ”Valea Zânelor” este proiect privat care-și are începuturile în martie 2014, care la bază conceptul ”casa naturală de poveste”. Proiectul învăluie unitatea de cazare , castelul de lut, în regim hotelier, restaurantul, souvenir-shop-ul, locurile de joacă pentru copii și multe alte activități făuritoare de povești. "Castelul" este construit exclusiv din materiale naturale, fiecare cameră sau apartament având intrare individualăși beneficiază de magia priveliștilor către râul Porumbacu și Munții Făgăraș.

Finisarea cu tencuieli exclusiv naturale a fiecărei camere generează o formă și un design unic, modelat de forme organice din cob. Castelul și linia pătrund perfect în peisajul feeric al naturii iar dinamismul este conferit de acoperișul inspirat de culmile munților. Pentru a conserva specificul locului și linia narativă, toate materialele și finisajele folosite sunt naturale, non-toxice.

(Sursă text banatulazi.ro)

 

Ocna Sibiului

La Ocna Sibiului vin turiștii atât pentru tratament, cât și pentru agrement. Stațiunea balneară se află situată la 15 km nord de Sibiu, pe valea Râului Vișa și a fost înființată în anul 1845. Stațiunea și-a atras renumele de la lacurile heliotermice aflat aici – formate pe locul unor vechi mine de sare – dintre care cele mai cunoscute sunt Lacul Fără Fund, Lacul Ocna Pustie și Lacul Brâncoveanu.

La Ocna Sibiului, denumită neoficial „Litoralul Ardealului” se tratează afecțiuni reumatice și ginecologice. De asemena, stațiunea dispune și de numeroase locuri de cazare, un centru de agrement cu spațiu de dans și săli de biliard și plaje artificiale amenajate pe malurile lacurilor ce includ locuri de plajă, locuri de joacă pentru copii, terase și alei.

(Sursă text bunadimineata.ro)

Biserica fortificată de la Cisnădioara

Biserica fortificată din Cisnădioara este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din județului Sibiu. Aceasta a fost ridicată pe culmea unui deal, din localitatea cu același nume, la începutul secolul al XII-lea, între anii 1162-1223. Aceasta este o biserică din piatră înconjurată de ziduri, tot din piatră, ce aveau rol de apărare. Biserica și zidurile se mai pot admira și azi. Pe lângă frumusețea și istoria sa, biserica mai este cunoscută și pentru faptul că adăpostește cea mai veche orgă cu tuburi din România în stare funcțională (construită în secolul al XVIII). De asemenea, datorită acustici sale foarte bune, aici se organizează numeroase concerte și evenimente culturale.

Dacă ajungeți în Cisnădioara și urcați la biserica de piatră nu veți regreta, pentru că, în afara faptului că veți vizita unul dintre cele mai vechi monumente de acest fel din Transilvania, veți avea parte și de o panoramă superbă asupra satului și împrejurimilor.

(Sursă text bunadimineata.ro)

 

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este una dintre cele mai lungi și cele mai spectaculoase șosele montane din țara noastră. Drumul se întinde pe o lungime de 92 de km, pe teritoriile județelor Argeș și Sibiu și traversează, de la sud la nord, Munții Făgăraș, făcând legătura între regiunile istorice Muntenia și Transilvania.

Printre obiectivele turistice care pot fi vizitate de-a lungul șoselei se află lacul și barajul Vidraru, Valea râului Capra, Cascada Capra, Rezervația Naturală „Golul Alpin al Munților Făgăraș” și Rezervația Naturală „Golul alpin Bâlea” (ce include lacul glaciar și cascada Bâlea)

Din cauza faptului că șoseaua se află la o altitudine de peste 2.000 de metri, unde temperaturile medii anuale sunt scăzute, ceea ce duce la apariția timpurie a ninsorilor, o parte a Transfăgărășanului este deschis doar câteva luni pe an, din iunie până în noiembrie.

(Sursă text bunadimineata.ro)

Mărginimea Sibiului

Mărginimea Sibiului, situată în partea de sud-vest a județului, este una dintre cele mai pitorești zone din România. Aceasta este considerată a fi o zonă etnografică unică în țara noastră ce include nu mai puțin de 18 localității. Pe lângă arhitectura vechilor sate săsești, aici veți putea descoperii și obiceiurile tradiționale ale zonei, locuitorii purtându-și încă cu mândrie costumele populare și practicând obiceiurile meșteșugărești transmise din generație în generație.

Ca și obiective turistice, în această zonă veți găsi bisericuțe de lemn (Poiana Sibiului, Fântânele și Tălmăcel), muzee ale satului și case memoriale (Rășinari), un muzeu al icoanelor pictate pe sticlă (Sibiel) și un muzeul de etnografie și artă bisericească (Fântânele), alături de numeroase peisaje naturale impresionante.

(Sursă text bunadimineata.ro)